Varje kapitalförvaltare måste förstå Bitcoin – Erik Voorhees

Shapeshift VD Erik Voorhees tror att alla kapitalförvaltare som är okunniga om Bitcoin “måste kontrollera sina lokaler på allvar.”

Shapeshift VD Erik Voorhees har dragit en metaforisk linje i den finansiella sanden och säger att varje kapitalförvaltare bör förstå Bitcoin nu baserat på dess förvånande avkastning.

Voorhees kommenterade medan de retweetade data som delades av analytikerplattformen Messari grundare Dan McArdle som visar att Bitcoin dramatiskt har överträffat allt under det senaste decenniet. Medan guld har gett 32% vinst och S&P 500 har tredubblat investerarnas pengar, har Bitcoin uppvisat en otrolig vinst på 8 837 884% på tio år.

Med tanke på sitt tioåriga liv tror Voorhees att Bitcoin är “mycket överlägsen alla andra investeringar.” Han sa att:

“Man kan förlåtas för att inte förstå det för åtta år sedan … men någon kapitalförvaltare i dag som fortfarande är okunnig om detta fenomen måste allvarligt kontrollera sina lokaler.”

Bitcoin, guld och S&P 500 10 års ROI vs. USD.

Voorhees är inte den enda som diskuterar den nya omfamningen av Bitcoin av traditionell finansiering som tros ligga till grund för det senaste rallyet. Bara den här veckan gjorde ett halvt dussin siffror med expertis i den traditionella finansvärlden liknande hausseartade observationer. Den 2 december förutspådde Crypto-handelsföretagets vd Michael Moro att 250 börsnoterade företag kommer att investera i Bitcoin i slutet av 2021.

Den 4 december sa tidigare JP Morgan råvaruhandlare Danny Masters till CNBC att det snart kommer att vara en “karriärrisk för att inte ha Bitcoin i din portfölj.”

Även den här veckan varnade BlackRocks investeringschef Larry Fink för att Bitcoins framgång skulle kunna ha en verklig inverkan på den amerikanska dollarn och till och med “till stor del kommer att ta plats för guld.” Detta passar med Gold Bullion International-grundaren Dan Tapieros senaste påstående att det bara är en tidsfråga innan Bitcoins pris stiger till sexsiffriga tröskeln.

En av Pakistans fyra provinser uppmanar federal regering att legalisera krypto

I utkastet till resolution noteras att digitala valutor sannolikt kommer att ersätta pappersvalutor i framtiden.

Församlingen för Khyber Pakhtunkhwa, en provins i nordvästra Pakistan, har blivit den första lagstiftande församlingen som kräver förändringar i landets inställning till kryptovalutor.

Som tidigare rapporterats har Pakistan hittills varit relativt långsamt med att införa nya ramar för digitala tillgångar och kryptovalutor. Den här veckans resolution till Khyber Pakhtunkhwa-församlingen introducerades enligt uppgift den 2 december av Sumera Shams, en medlem av provinsförsamlingen och det centrala politiska partiet, Pakistan Tehreek-e-Insaf, eller PTI.

Kollega PTI-medlem Zia Ullah Bangash, som också är rådgivare till Khyber Pakhtunkhwa Chief Minister om vetenskap och teknik och informationsteknik, sammanfattade resolutionen som ett krav på att den federala regeringen ”vidtar åtgärder för att legalisera kryptovaluta och kryptomining i Pakistan. Lagförslaget godkändes enligt uppgift enhälligt.